V Prešove sa pripravuje výstavba nového Baumaxu

17.07.2012 Prešov

Bratislava 17. júla (TASR) - Spoločnosť PO Invest plánuje vybudovať v katastri mesta Prešov predajňu s pracovným názvom Obchodné centrum DIY Prešov. Pôjde o novú prevádzku maloobchodnej siete s hobby tovarom Baumax, ktorá má nahradiť už existujúcu predajňu.
"Jestvujúci objekt Baumax, ktorý sa nachádza v blízkosti riešeného územia, je síce funkčný, ale už nevyhovujúci novým koncepciám investora z hľadiska logistiky a predaja tovaru," uvádza sa v zámere, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.
Nová predajňa má vyrásť na ploche areálu bývalého Solivaru. V súčasnosti tu už existujú obchodné prevádzky Tesco a Electroworld.
Plánované obchodné centrum bude jednopodlažným objektom s celkovou úžitkovou plochou 14.562 m2 a výškou viac ako 10 m. Všetky parkovacie miesta pre návštevníkov budú umiestnené na povrchu a počet stojísk dosiahne 270.
Začiatok výstavby je naplánovaný na apríl 2013 a s jej ukončením sa predbežne počíta o rok neskôr. Celkové náklady sa predpokladajú vo výške 13 miliónov eur. V predajni by malo po dokončení pracovať približne 70 zamestnancov.
 

Vyberte región